LUT:n rehtori Anneli Pauli vastaanotti Tuomo Rönkön lahjoituksen kuohuviinin kera.

Tuomo Rönkkö lahjoittaa LUT:n varainhankintakampanjaan 10 000 euroa.

Rönkkö on valmistunut aikoinaan diplomi-insinööriksi LUT:sta eli hän on yliopiston alumni.  Nykyään hän toimii myös LUT:n hallituksen puheenjohtajana.

”On aika antaa takaisin. Haluan tukea yliopistoa, joka on antanut niin hyvät eväät uralleni”, sanoo Rönkkö.

Hän on tehnyt pitkän kansainvälisen uran liike-elämässä. Nykyään Rönkkö työskentelee pääasiallisesti hallituksissa eri yhtiöissä, joissa hän on mukana sijoittajana, kuten esimerkiksi LeftShoeCompanyssa, Visedossa ja Endevissä.

Rönkkö mainitsee, että takaisin antamisen kulttuuri on Suomessa vielä uutta. ”Mielestäni työuran tässä vaiheessa on merkityksellistä antaa takaisin yhteiskunnalle ja kotiyliopistolle, joilta on saanut niin paljon hyvää. Takaisin antaminen voi olla ammatillista osaamista, verkostoja, rahallista tukea tai vaikka mentorointia. Siitä saa myös paljon itse. Minulle on ollut erittäin antoisaa ja opettavaista olla yliopiston hallituksessa mukana LUT:n huimassa kehityskaaressa viime vuosina.”

Tuomo Rönkkö, puh. 050 3876120, tuomo.ronkko@tejusa.fi