Pitkän linjan yrittäjä Teemu Aho on lahjoitti LUT:lle 150 000 euroa 27.6.2017. Tämä lahjoitus on jo Ahon toinen yliopiston menossa olevaan varainhankinatakampanjaan. Teemu Aho lahjoitti jo 150 000 euroa heti kampanjan alussa tammikuussa 2015.

Teemu Aholla on pitkä historia yliopiston kanssa. Hän tuli LUT:hen laskentatoimen lehtoriksi vuonna 1975. Viidentoista vuoden ajan hän toimi professorina ja osaston johtajana, kunnes ryhtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi vuonna 1989. Hän toimii edelleen yliopiston dosenttina sekä istuu Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran (VITAKO) hallituksessa.

Aho on useasti tukenut yliopistoa merkittävillä summilla. Hän kertoo tuntevansa suurta sympatiaa yliopistoa kohtaan ja haluaa siksi tukea sen toimintaa. Teemu Aho on erityisen tyytyväinen yliopiston tutkimuksen kehitykseen ja hän on innostunut kauppatieteellisen alan kehittymisestä: ”Yliopistossa on tehty upeaa työtä ja sen suunta on hyvä. Kansainvälisen tason tutkimuksen lisäksi yliopistolla on erinomaiset yhteydet elinkeinoelämään ja teollisuuteen, mikä on sille merkittävä etu. Olen tyytyväisyydellä seurannut yliopiston menestystä myös kansainvälisissä arvioinneissa. Silläkin sektorilla on tehty tosi kovaa tulosta.”

LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa on äärimmäisen tyytyväinen lahjoitukseen: ”Hienoa, että meillä on tällaisia ystäviä, jotka haluavat tukea yliopistomme kehitystä. Tämä lahjoitus on mainio esimerkki siitä, että työtämme arvostetaan. Suuri kiitos koko tiedeyhteisömme puolesta Teemu Aholle.”

Vesa Karvonen, varainhankinnan yhteyshenkilö, vesa.karvonen@lut.fi, +358 40 484 9240

Kuvassa vasemmalta alkaen: rehtori Juha-Matti Saksa, Pirkko Kangasmäki ja Teemu Aho.
Teemu Aho_lahjoitus