Liikesivistysrahaston hallitus on 20.4.2017 päättänyt yhteensä 2,5 miljoonan euron lisälahjoituksesta suomalaisten kauppatieteellisten yliopistojen 30.6.2017 päättyvällä varainhankintakierroksella. Liikesivistysrahasto on siten vuosina 2016-2017 lahjoittanut yhteensä 5,0 miljoonaa euroa yliopistoille kohdennettuna kauppatieteelliselle tutkimus- ja koulutusalalle.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston osuus Liikesivistysrahaston kokonaispanostuksesta yhteensä on 550 000 euroa, josta siis 275 000 euroa saatiin 2016 ja huhtikuussa 2017 toinen 275 000 euron lahjoitus.

Yhteensä kymmeneen yliopistoon kohdistuvien lahjoitusten kriteereinä olivat akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtorien lukumäärällä sekä Liikesivistysrahaston valtakunnallisen aluetoiminnan myötä vastaanottamat lahjoitukset vuosina 2000-2015.

LUT:n saama lahjoitus nosti varainhankintakampanjan tähän mennessä kerätyn summan yli 4,5 miljoonan euron. ”Todella hieno päätös merkittävältä ja pitkäaikaiselta kumppaniltamme Liikesivistysrahastolta. Varainhankintakampanjan lisäksi Liikesivistysrahasto on tukenut vuosittain kauppatieteen tutkijoitamme. Iso kiitos koko tiedeyhteisömme puolesta”, iloitsee LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

Vuonna 1919 perustettu Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja. Korkeatasoinen kauppatieteellinen tutkimus edistää Suomen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Liikesivistysrahaston toiminnan perustana ovat lahjoitukset, jotka sijoitetaan tuottavasti turvaamaan lahjoitusten reaaliarvon säilymisen.

Investointi suomalaiseen kauppatieteelliseen tutkimukseen ja koulutukseen on Liikesivistysrahaston lahja 100-vuotiaalle Suomelle.

Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja, KTT Johanna Vesterinen

Puh. 09-659 933, johanna.vesterinen@lsr.fi