Liikesivistysrahasto lahjoittaa kymmenelle suomalaiselle ylipistolle yhteensä 2,5 miljoonaa euroa kauppatieteellisen alan tutkimukseen ja koulutukseen. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) osuus on 275 000 euroa.

Lahjoitusten perusteena ovat: yliopistojen akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtoreiden lukumäärällä sekä Liikesivistysrahaston vastaanottamat lahjoitukset yliopistojen alueilta viimeisten 15 vuoden aikana.

LUT:n saama lahjoitus nosti varainhankintakampanjan tähän mennessä kerätyn summan yli 4 miljoonan euron.

”Tämä oli upea lahjoitus Lappeenrannan teknilliselle yliopistolle ja olemme taas merkittävästi lähempänä viiden miljoonan tavoitettamme. Liikesivistysrahasto on ollut meille jo pitkään merkittävä yhteistyökumppani, joka on monin tavoin rahoittanut kauppatieteellistä tutkimustamme.  Tänä vuonna tutkijamme ovat saaneet Liikesivistysrahastolta tutkimukseen 212 000 euroa. Kiitän Liikesivistysrahastoa koko yhteisömme puolesta”, sanoo LUT:n rehtori Juha-Matti Saksa.

”Lappeenrannan teknillisen korkeakoulun kauppatieteellisen tutkimuksen laatu ja vaikuttavuus, liiketoiminnan uudistamiseen tähtäävä koulutus, ovat kasvaneet vahvasti viime vuosina. Haluamme Liikesivistysrahastossa osaltamme vauhdittaa tätä yhteiskuntaa palvelevaa kehitystä”, sanoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Vuonna 1919 perustettu Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja. Korkeatasoinen kauppatieteellinen tutkimus edistää Suomen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa. Liikesivistysrahaston toiminnan perustana ovat lahjoitukset, jotka sijoitetaan tuottavasti turvaamaan lahjoitusten reaaliarvon säilymisen.

Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja, KTT Johanna Vesterinen

Puh. 09-659 933, johanna.vesterinen@lsr.fi