Osana Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaansa Fortum tekee lahjoituksen neljälle suomalaiselle yliopistolle. 250 000 euron lahjoituksen saavat:

• Aalto yliopisto,
  • Lappeenrannan teknillinen yliopisto,
  • Åbo Akademi (teknillistieteellinen ala) ja
  • Oulun yliopisto (tekniikan ala).

Fortumin lahjoitus annetaan yliopistojen toimintaan yleisesti ilman lahjoituksen käyttötarkoitusta rajoittavia ehtoja. Yliopistot voivat hakea lahjoitukselle valtion vastinrahaa, joka voi olla kolminkertainen lahjoituksen arvoon nähden.

”Haluamme juhlistaa satavuotiasta Suomea katsomalla eteenpäin ja panostamalla Suomen keskeisimpään vahvuuteen, eli osaamiseen”, Arto Räty, Fortumin yhteiskuntasuhteista ja viestinnästä vastaava johtaja sanoo.

Fortum on yksi Suomi100-juhlavuoden virallisista yritysyhteistyökumppaneista, ja lahja yliopistoille on osa Fortumin juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja: Heli Antila, Fortumin teknologiajohtaja, puh. 040 5717 188

Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Sähköntuotannostamme 62 % on CO2-päästötöntä. Vuonna 2016 liikevaihtomme oli 3,6 miljardia euroa. Fortumin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. www.fortum.com/fi