Lahjoitus_TeemuAho

Pitkän linjan yrittäjä Teemu Aho on lahjoittanut LUT:lle 150 000 euroa. Lahjoitus on ensimmäinen yliopiston saama iso lahjoitus viikko sitten alkaneen varainhankintakampanjan jälkeen.

Aho on aikaisemminkin tukenut yliopistoa merkittävillä summilla. Hän kertoo tuntevansa suurta sympatiaa yliopistoa kohtaan ja haluaa siksi tukea sen toimintaa.

”Olen todella tyytyväinen yliopiston menestykseen. Uusi strategia tulee lisäämään perinteistä rajojen yli menevää yhteistyötä. Se on minun arvomaailmassa ideaalitilanne. Erityisesti minua miellyttää yrittäjyyden korostuminen uudessa strategiassa.”

Aho pitää vuoden alussa aloittanutta LUT:n uutta School of Business and Managementia erinomaisena asiana. Schoolissa on yhdistetty kauppatieteet ja tuotantotalous, ja Ahon mukaan tämä on hyvä yhdistelmä.

Sympatia kumpuaa Ahon pitkästä historiasta yliopiston kanssa. Hän tuli LUT:iin laskentatoimen lehtoriksi vuonna 1975. Viidentoista vuoden ajan hän toimi professorina ja osaston johtajana, kunnes ryhtyi täysipäiväiseksi yrittäjäksi vuonna 1989. Hän toimii edelleen yliopiston dosenttina sekä istuu Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran (VITAKO) hallituksessa.

Aho on siten seurannut yliopiston kehitystä usean vuosikymmenen ajan. Hän on ollut tyytyväinen strategian kirkastumiseen useista osaamisalueista muutamaan laajempaan kokonaisuuteen. Tulevaisuudessa hän toivoo, että yliopiston kansainvälinen kehitys jatkuu.

”Kyllä kaikki lähtee tieteen arvostuksen lisäämisestä kansainvälisessä tiedeyhteisössä. Silloin yliopisto pysyy parhaassa kaartissa.”

LUT:n rehtori Anneli Pauli iloitsee lahjoituksesta.

”Olen tosi tyytyväinen, että meillä on tällaisia ystäviä, jotka haluavat konkreettisilla tavoilla tukea yliopistoa. Ajat ovat vaikeita, mutta tämä on hyvin rohkaisevaa. Se on signaali, että arvostetaan sitä mitä olemme tehneet ja mitä aiomme tehdä.”

Vesa Karvonen, varainhankinnan yhteyshenkilö, vesa.karvonen@lut.fi, +358 40 484 9240.