Kaakkois-Suomen OP-liitto on lahjoittanut 150 000 euroa LUT:n varainhankintakampanjaan. Lahjoituksellaan OP-liitto osoittaa tukensa koko yliopiston toimintaan ja sen strategian mukaiseen kehittämiseen.

Lahjoitus menee yliopiston pääomaan, ei perustoiminnan rahoituksen paikkaamiseen. Summa nostaa LUT:n varainhankintakampanjan kautta saadun kampanjatuoton 3,45 miljoonaan euroon.

Tieteen tukeminen on Kaakkois-Suomen OP-liiton puheenjohtaja Jarmo Pousin mukaan merkittävä keino toteuttaa OPn yhteiskuntavastuuta.

”Koulutus on Suomen pääoma ja vahvuus, jonka kehittämisestä on pidettävä huolta. Yliopistot ovat alueiden kehitykselle tärkeitä toimijoita. Ne tarjoavat nuorille opiskelumahdollisuuksia, luovat uusia työpaikkoja ja synnyttävät toimeliaisuutta ja vireyttä. Lappeenrannan teknillinen yliopisto sijaitsee omalla toimialueellamme ja on tätä kautta luonnollinen yhteistyökumppani.”

LUT:n rehtori Anneli Pauli on kiitollinen lahjoituksesta.

”Me LUT:ssa etsimme ratkaisuja isoihin ihmiskunnan kohtalonkysymyksiin, mutta ne ovat myös paikallisesti, alueellisesti ja kansallisesti tärkeitä. Saamamme lahjoitus on merkki, että sitä, mitä olemme tehneet ja mitä aiomme tehdä, todella arvostetaan. Toivon, että voimme tuottaa ratkaisuja myös yhteistyössä alueemme elinkeinoelämän kanssa.”

Suomen valtio tukee yliopistojen varainhankintaa maksamalla yliopistojen keräämälle yksityiselle pääomalle jopa kolminkertaisen vastinrahan. Näin ollen Osuuspankin lahjoitus voi olla LUT:lle 600 000 euron arvoinen.

LUT:n varainhankintakampanja käynnistyi tammikuussa 2015 ja päättyy 30.6.2017. LUT:n keräystavoite on viisi miljoonaa euroa.

Kaakkois-Suomen OP-liitto

Puheenjohtaja Jarmo Pousi, p 040 503 3331, jarmo.pousi@pousinpuutarha.fi

Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Varainhankinnan yhteyshenkilö Vesa Karvonen, p. 040 484 9240, vesa.karvonen@lut.fi